Mobtel negirao optužbe Telekoma

Izvor: Beta

Sreda, 23.06.2004.

15:00

Default images

Kompanija "Mobtel" odbacila je kao neosnovane optužbe da se bavila nelegalnim poslovima.

U otvorenom pismu te kompanije, koje je potpisao generalni direktor Patrik Harpur, kaže se da napadi direktora "Telekoma Srbija" Draška Petrovića nemaju uzrok u navodno nelegalnom poslovanju "Mobtela", i tvrdi da "deo sinhronizovane kampanje sa ciljem uništenja 'Mobtela' vode neki lobiji, stranke i pojedini političari."

"'Telekom' je zloupotrebio monopol upravo time što su cene međunarodnog saobraćaja i saobraćaja ka mobilnim mrežama toliko visoke i nerealne, da nije imao potrebu da koriguje cene svojih usluga ni nakon pune tri godine", stoji u pismu Harpura. Prema navodima u pismu, jedina tačna tvrdnja Petrovića je uplata "Telekom Srbija" od 75 miliona evra na račun "Mobtelu" za troškove usmeravanja poziva iz fiksne mreže u 063 mrežu, ali se ističe da je i "Telekom Srbija" na ovoj vrsti saobraćaja do sada zaradio 608 miliona evra.Harpur je u pismu podsetio da od cene od 21 dinar za minut za pozivanje sa fiksnog na mobilni telefon, "Mobtelu" pripada samo 1,85 dinara, dok je ostatak suma koju zarađuje "Telekom Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: