Vojska SCG na zajedničkoj vežbi

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2004.

08:18

Default images

Vojska Srbije i Crne Gore učestvovaće kao posmatrač u vojnoj vežbi Albanije, Italije i SAD u Jadranskom moru.

To je u dogovoreno u utorak između ministra odbrane Srbije i Crne Gore i Albanije Prvoslava Davinića i Pandeli Majka u Tirani. Davinić je agenciji Beta rekao da će dve zemlje raditi na sporazumu o bilateralnoj vojnoj saradnji i izrazio očekivanje da će on biti potpisan "vrlo brzo".

“To je jedan dobar pomak i prvi korak direktne saradnje između naše dve vojske. U ovim razgovorima konstatovali smo da je ovo početak novih odnosa između Albanije i Srbije i Crne Gore i da ova poseta ima istorijski karakter, s obzirom da je prethodna poseta ministra odbrane naše zemlje ostvarena 1947. godine. Mi smo na ovaj način počeli dobru saradnju”, rekao je Davinić.

Ministar odbrane Albanije Pandeli Majko rekao je da poseta ministra Davinića pokazuje da je "hladni rat između Tirane i Beograda" okončan i da su dve zemlje počele "novu eru u svojim odnosima". Na zajedničkoj konferenciji oba ministra su "diplomatski" odgovarali na pitanja o Kosovu, navodeći da odluka o budućem statusu pokrajine nije u njihovoj nadležnosti, prenosi Asošijejted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: