"Ipak ste uspeli da dođete"; "Zar ste sumnjali?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, iako je bilo sumnji u to i najava da se poseta neće dogoditi, nalazi na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Subota, 08.09.2018.

14:22

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je prvo obišao Centar za ekologiju, Centar za razvoj sporta i Crveni krst na obali jezera Gazivode za čiju je izgradnju Vlada Srbije uložila više od 200 miliona dinara, a potom je otišao na jezero Gazivode. Tok Vučićeve posete Kosovu i Metohiji možete uživo da pratite na sajtu B92.net:

17.21 - Vučić poveo i sina, Kovačevićima obećao traktor

17.06 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, u vezi posete jezeru Gazivode, koju su "zabranile" prištinske vlasti, nije bio u kontaktu ni sa kim iz SAD.

16.45 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbima na KiM nosi pozdrave građana cele Srbije, ali i da smatra da je vreme da sa Albancima na KiM razgovaramo sa mnogo više međusobnog respekta.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o tome kako se oseća danas po dolasku na sever Kosova, rekao da je ponosan i srećan što je razgovarao i sa mladima, sa radnicima. i da im nosi pozdrave svakoga građanina Srbije.

Na pitanje kakav će ođek poruka mira naići kod Albanaca, rekao je da smo sa Albancima do sada sve pokušavali i sve probali i da to nije mnogo sreće donelo ni nama, ni njima te da je vreme da pokušamo da razgovaramo sa mnogo više poštovanja i respekta jedni prema dugima.

"A, da li ćemo u međuvremenu, pokazujući poštovanje uspeti da stvorimo i poneko prijateljstvo, a zatim i sve više prijateljstvava - bilo bi divno. Ali za to je potrebno i vreme i mnogo dobrih ljudi koji bi na tome radili".

15:47 - Vučić završio posetu Gazivodama. Sledeća stanica Lešak, gde će posetiti školu, ali i jedno poljoprivredno gazdinstvo.

15:35 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se na Gazivodama vidi težina svih problema sa kojima se Srbija suočava. On je rekao da bez Gazivoda nema ni opstanka ni ostanka ljudi. Opširnije OVDE.

15:15 - Vučić stigao na jezero Gazivode.

15:10 - Predsednik je prethodno, u obližnjem Centru za ekologiju i razvoj sporta, na opasku novinara "ipak ste uspeli da dođete", uzvratio rečima: "Nije valjda da ste sumnjali".

15:09 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Centar za ekologiju, Centar za razvoj sporta i Crveni krst na obali jezera Gazivode za čiju je izgradnju Vlada Srbije uložila više od 200 miliona dinara.

Na brani Gazivode predsednik će se prvi put obratiti građanima, a potom odlazi za Lešak.

14:40 - Predsednik Vučić porazgovarao je sa članovima Kik boks kluba Kosovska Mitrovica.

14:22 - "Srećan sam što sam ovde, divno se osećam", rekao je Vučić prilikom obilaska Centntra za ekologiju i razvoj sporta na obali jezera Gazivode

14:15 - Predsednik Srbije stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok.
screenshot/Prva
Sa Vučićem su u obilasku ova dva centra direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić, ministar zdravstva Zlatibor Lončar, te šef BIA Bratislav Gašić.

Opština Zubin Potok je prva tačka njegove dvodnevne posete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode, a na koji je, pod pritiskom Zapada, tek kasno sinoć pristala Priština.

Vučić će obići Zubin Potok, a potom i hidroelektranu u Gazivodama, a današnju posetu severnom delu Kosova i Metohije nastaviće obilaskom Leška, Leposavića i razgovorom sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Zvečanu, u večernjim satima.

Za sutra se očekuje da će predsednik Srbije posetiti i pojedine delove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti gradjanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dodje do komrpomisnog rešenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim.

Na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, danas nema vidljivog prisustva pripadnika kosovske policije, ali je prema administrativnom prelazu Brnjak prošao jedan konvoj KPS, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Na brani hidroelektrane Gazivode se, inače, privode kraju pripreme za doček predsednika. Zaposleni HE Gazivode postavili su na branu veliku zastavu Srbije, a Vučića dočekuje i veliki baner sa porukom „Dobrodošao predsedniče Srbije“, dok se na samoj brani vijore se male zastave Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: