Zakazivanje rasprave BiH vs SCG

Izvor: Beta

Utorak, 22.06.2004.

11:28

Default images
Pravni zastupnici SCG i BiH razgovaraće u petak, 25. juna, u Hagu sa predsednikom Međunarodnog suda pravde Ši Jiujongom.

Razgovaraće se o zakazivanju rasprave u procesu po tužbi za genocid koju je BiH podnela protiv SR Jugoslavije. SCG će u razgovoru sa predsednikom najvišeg pravosudnog tela UN predstavljati novoimenovani pravni savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova Milan Paunović, glavni pravni zastupnik pred sudom u Hagu Tibor Varadi i kozastupnik Vladimir Đerić.

U ime BiH sastanku će prisustvovati zastupnik Sakib Softić i, kao kozastupnik, holandski pravnik Fon van den Bizen, saznaje Beta u Hagu.

Obe strane će kineskom sudiji Šiju dati svoje predloge o terminu održavanja glavne usmene rasprave u ovom slučaju, broju svedoka koje nameravaju da saslušaju i načinu na koji će izvoditi dokaze. Usmena rasprava je završni deo postupka koji je pred Međunarodnim sudom pravde 1992. godine pokrenula BiH tužeći SR Jugoslaviju za genocid navodno počinjen tokom rata u toj republici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: