"Komentar iz Njujork tajmsa imao suprotan efekat"

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je odluka lista Njujork tajms da objavi anonimni komentar zvaničnika administracije imala suprotan efekat od očekivanog.

Izvor: Beta

Petak, 07.09.2018.

10:21

Foto: Gettyimages

Tramp je rekao da je zahvaljujući tom tekstu dobio "mnogo podrške".

Tramp je ponovo pozvao Njujork tajms da objavi ime autora komentara "iz razloga nacionalne bezbednosti" i zatražio od novinara tog lista da istraže ko stoji iza teksta, navodi Asošiejted pres.

Predsednik SAD je na skupu u saveznoj državi Montana rekao i da su "neizabrani operativci države u državi pretnja po demokratiju".

Njujork tajms je doneo neuobičajenu uređivačku odluku da u delu s mišljenjima i komentarima (op-ed) objavi tekst visokog zvaničnika Trampove administracije koji je postavio uslov da ne bude imenovan. List je naveo da je takvo objavljivanje teksta bio "jedini način da se iznese važna perspektiva" čitaocima.

Zvaničnik je u tom tekstu, objavljenom u sredu, naveo da u Trampovoj administraciji postoji "otpor" koji radi na ometanju predsednikovih poteza, kao i da zvaničnici administracije rade sve što mogu da bi sprečili loše odluke usled Trampove neobaveštenosti ili lakomislenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: