Savez za Srbiju priprema dokument o izborima

Predstavnici Saveza za Srbiju su saopštili da se radi na dokumentu koji će biti ponuđen i drugima iz opozicije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.09.2018.

23:49

Savez za Srbiju priprema dokument o izborima

Dokument će, navode, "predvideti šta bi trebalo uraditi da izbori budu koliko toliko fer".

Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić su na konferenciji za novinare u Čacku najavili da će inače prvi izbori na kojima će Savez, koji je formiran pre tri dana, izaći biti lokalni u Lučanima.

Obradović je izrazio zadovoljstvo Osnivačkom skupštinom SZS, ponovio da Savez donosi "novu političku kulturu koja znači da se na političkoj sceni normalno komunicira iako postoje razlike među političkim akterima i da se više vodi računa o opštem narodnom i državnom dobru nego o stranačkim i ličnim interesima".

Rekao je da su pripreme za izbore u Lučanima u toku, ali i da se "mora postaviti i pitanje izbornih uslova".

Dragan Đilas je rekao da je Savez otvoren za sve opozicione stranke koje ne sarađuju sa SNS ni na jednom nivou i dodao da očekuju da im pristupe udruženja građana i razne strukovne organizacije.

Jeremić je dodao da je i prihvatanje programa Saveza važan uslov da bi neko pristupio "a to donekle divergira kada je reč o Pokretu slobodnih građana", dok je o KiM rekao da je problem što se, kaže, ne zna "šta je razgraničenje i šta je zvanična politika prema KiM".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: