"Pozivam Novosađane na građansku neposlušnost"

Poverenik Narodne stranke Borislav Novaković apelovao je na Novosađane da kroz građansku neposlušnost iskažu neslaganje sa najavom vlasti o rušenju SPENS-a

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2018.

09:21

screenshot

"Kao bivši gradonačelnik Novog Sada, apelujem da reagujemo na vreme, da nas ne iznenade bageri i konačni skor njihovog plana da Novi Sad bude gubitnik, a mafija dobitnik. Pozivam vas, na sve vidove građanske neposlušnosti i otpora", naveo je Novaković u saopštenju.

Dodaje se da građani nemaju prava da ćute dok se sprema rušenje tog centra, koji je kako je ocenio "deo tradicije, arhitektonski biser grada i neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada".

Novaković je u saopštenju podsetio da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio da će umesto SPENSA biti izgrađen "manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji sportski centar".

"Zaboravio je da građane informiše da bi rušenje SPENS-a i gradnja novog sportskog objekta koštala najmanje oko 30 miliona evra, dok bi za investicioni oporavak SPENS-a trebalo uložiti oko 10 miliona", naveo je Novaković.

On je ocenio da bi posle rušenja SPENS-a i izmeštanja stadiona FK Vojvodine na periferiju Novog Sada ukrupnjavanjem obezbedilo 150.000 metra kvadratnih najvrednijeg gradskog građevinskog zemljišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: