Pompeo: Napad sirijske vlade na Idlib eskalacija konflikta

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je da SAD gledaju na napad sirijske vlade na provinciju Idlib koju drže pobunjenici kao na eskalaciju konflikta.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2018.

21:59

Pompeo: Napad sirijske vlade na Idlib eskalacija konflikta
Foto: Gettyimages

"SAD ovo vide kao eskalaciju već opasnog konflikta", napisao je Pompeo na Tviteru. Kako prenosi Rojters, Pompeo je takodje osudio ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova zbog toga sto "brani sirijski i ruski napad".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da sirijska vlada ima svako pravo da istera "teroriste" iz enklave Idlib koja je pod kontrolom pobunjenika.

On je dodao da su u toku razgovori o uspostavljanju humanitarnih koridora tamo, javile su agencije RIA i Interfaks.

Lavrov je rekao da se komunikacija izmedju Rusije i Sjedinjenih Američkih Država o Siriji se odvija u pravo vreme i da Rusija nema planove da skriva svoje akcije tamo, prenosi Rojters.

Lavrov je juče upozorio Zapad da se "ne igra sa vatrom" u Idlibu navodeći da se sprema nova provokacija a bi se omeli planovi za sprovodjenje antiterorističke operacije u toj sirijskoj provinciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: