SAD isporučile BiH Srbina optuženog za ubistva muslimana

SAD su saopštile da su isporučile BiH bivšeg pripadnika srpskih snaga Aleksandra Kneginića, optuženog za ubistvo muslimanskog bračnog para 1994. godine.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

21:41

SAD isporučile BiH Srbina optuženog za ubistva muslimana
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Federalni tužioci u Mičigenu saopštili su da je Kneginić predat vlastima BiH prošle nedelje u Čikagu, navodi Asošiejted pres.

Kneginić je istražiteljima rekao da je bio nenaoružan ispred kuće ubijenog para i da je samo ukrao njihov televizor.

On je u BiH osuđen za ubistvo, ali je presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovo suđenje.

Kneginić je 2007. dobio državljanstvo SAD koje mu je prošle godine oduzeto pošto je osuđen da je lagao u procesu dobijanja tog državljanstva, kada je krio da je optužen za neko krivično delo.

Američki sud odlučio je u junu da je eksradicija Kneginića zakonita, u skladu s Mirovnim sporazumom iz 1902. godine, dok je on tvrdio da ne treba da bude isporučen, pošto smrt bračnog para ima veze s politikom, što može da bude razlog za neisporučivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: