Vulin: Obuka razlikuje uspešnu vojsku od neuspešne

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će u narednom periodu država uložiti još više novca da se obnove kapaciteti centara za obuku.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

15:01

Vulin: Obuka razlikuje uspešnu vojsku od neuspešne
Foto: Thinkstock

On je naglasio da je upravo obuka ono što razlikuje uspešnu i pobedničku od neuspešne vojske.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je danas obišao praktičnu obuku kadeta 140. klase Vojne akademije koji se obučavaju za upravljanje motornim vozilima kod Kraljeva.

On je rekao da se posle mnogo godina namernog zanemarivanja obuke u Vojsci Srbije pojačano ulaže i u kvalitet centara za obuku, baš kao što se ulaže i u kvalitet same obuke.

"Vojska Srbije će u narednom periodu i onima koji dobrovoljno služe vojni rok, staviti na raspolaganje određene kurseve i veštine koji će im biti korisni i u civilstvu. Kao što je nekada bilo, vojska je prilika ne samo da ovladate vojnim veštinama i veštinama koje su potrebne vojsci, već da ovladate veštinama koje će vama biti potrebne, kasnije u civilstvu, od kojih ćete moći možda i da živite. Sve je to deo vojske, i svako ulaganje u vojsku, jeste zapravo, ulaganje u kvalitet života svakog našeg građanina", rekao je Vulin.

Komandant Bataljona za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike u Kraljevu potpukovnik Goran Dobrić rekao je da se kadeti obučavaju za B i C1 kategorije i da poligon sadrži sve elemente sa kojima vozač može da se susretne na drumu, što je prednost u odnosu na civilne auto škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: