Tramp spustio, pa digao i opet spustio zastavu za Mekejna

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je odluku o isticanju američke zastave na pola koplja do sahrane republikanskog senatora Džona Mekejna.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.08.2018.

23:05

Tramp spustio, pa digao i opet spustio zastavu za Mekejna
Foto: Tanjug/AP/J. David Ake

AP navodi da je zastava na Beloj kući tokom vikenda bila postavljena na pola koplja u čast Mekejna koji je preminuo u subotu, ali je danas ponovo istaknuta uobičajeno, da bi potom bila spuštena zbog kritika koje su upućene Trampu.

Agencija podseća da su Tramp i Mekejn godinama bili u sukobu.

Tramp je na vest o Mekejnovoj smrti na Tviteru poručio da upućuje "najdublje saučešće i poštovanje" Mekejnovoj porodici, ali od tada u više javnih obraćanja nije pominjao smrt senatora iz Arizone.

U večeras objavljenom saopštenju, Tramp je naveo da je od potpredsednika SAD Majka Pensa zatražio da u petak govori na ceremoniji u Mekejnovu čast koja će biti održana na Kapitolu.

Tramp je takođe objavio da je prihvatio zahtev senatorove porodice za vojni prevoz Mekejnovog tela iz Arizone u Vašington.

Rojters prenosi da je Tramp naveo da poštuje Mekejnovu službu naciji.

"Uprkos našim razlikama po političkim pitanjima, poštujem službu senatora Džona Mekejna našoj zemlji", poručio je američki predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: