Ljajić: Sledeći susret Vučića i Tačija biće ključan

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio da je naredni sastanak predesnika Srbije i Kosova u Briselu ključan za rešavanje kosovskog pitanja.

Izvor: Beta

Sreda, 22.08.2018.

09:22

Ljajić: Sledeći susret Vučića i Tačija biće ključan
Printscreen TV Prva

Prema njegovim rečima, posle tog sastanka biće jasnije da li će to pitanje biti rešeno ili će to biti još jedan neuspešan pokušaj rešavanja.

Ljajić je za televiziju Prva kazao da je predsednik Kosova Hašim Tači u težoj poziciji od Vučića, jer su na Kosovu svi protiv rešenja kosovskog pitanja.

"Opozicija na Kosovu koristi sličnu retoriku kao veći deo javnosti u Srbiji, jer oni kažu da im odgovara zamrznuti konflikt, da 20-30 godina ne pregovaraju, jer vreme radi za njih, dok je Srbiji u interesu da pregovara", kazao je Ljajić.

On je dodao da nije optimista da će se pitanje Kosova rešiti brzo, jer u prištinskoj javnosti preovladava uverenje da Srbija u pregovorima može dobiti više nego što trenutno ima, a Kosovo je to koje mora da čini ustupke da bi se do rešenja došlo.

Ljajić je ocenio da su svi u Vladi saglasni da pitanje Kosova mora da se reši i da su sve opcije legitimne, osim rata i prihvatanja zamrznutog konflikta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: