Vučić kreće u ofanzivu: Putin, Tramp, Makron...

Dijalog Beograda i Prištine nastavlja se za manje od mesec dana u Briselu, a kako saznaje "Blic" državni vrh Srbije u septembru kreće i diplomatsku ofanzivu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

07:16

Vučić kreće u ofanzivu: Putin, Tramp, Makron...
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Prema pisanjuu tog lista, koji se poziva na izvore iz vrha vlasti, najpre u Beograd dolazi drugi čovek Indije- potpredsednik te zemlje Venkejah Najdu. Nakon toga, navodi "Blic", trebalo bi da dođe do susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prvog čoveka Rusije Vladimira Putina.

"Taj susret je već dogovoren, samo se još ne zna da li će se dvojica predsednika sastati u Moskvi ili Vladivostoku", navodi sagovornik "Blica".

Vučić bi trebalo da otputuje u Rusiju na konsultacije sa Putinom pred zasedanje Generalne skupštine UN koje je planorano od 24. do 28. septembra, gde će predsednik Srbije govoriti na jednoj od sednica.

Sa američkim predsednikom Vučić će se videti na zvaničnom delu sednice Generalne skupštine UN, a očekuje se da u Njujorku razgovara s više ljudi iz Trampove administracije.

Pre tih "svetskih" razgovora, planirano je da Vučić još jednom poseti Kosovo i tamo razgovara sa Srbima, a već je poznato i da ide na ekonomski forum u Kini.

Takođe, Srbiju bi do kraja godine trebalo da poseti francuski predsednik Emanuel Makron, a njegova administracija već traži termin. Kao najverovatniji datum posete Makrona pominje se da bi on u našoj zemlji mogao da boravi između 3. i 5. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: