"Hvala Rusiji, Kosovo je crna rupa Evrope"

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović zahvalio je za podršku i principijelni stav ruskog naroda i Vladimira Putina po pitanju Kosmeta.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.08.2018.

14:32

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

On je naglasio da svako rešenje za srpsku južnu pokrajinu mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244.

Popović je to rekao nakon sastanka sa direktorkom Departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom i ocenio da Srbija mora da bude aktivna kako bi pokazala svim međunarodnim činiocima šta se dešava na KiM.

"Kosovo je u poslednjih 10 godina najsiromašniji deo Evrope, crna rupa Evrope, gde su danas na vlasti ljudi koji su bili teroristi i koji su učinili da desetine mladih napuste tu teritoriju", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da je koncept zapadnog faktora, koji je rešio da od Kosova napravi neko čudo, potpuno propao.

Popović je istakao da Kosovo ima mogućnost i da ima potencijal da se ekonomski razvije jer je, kako kaže, Kosovo najbogatiji deo Srbije sa svojim rudnim bogatstvima.

Kaže da je sa Zaharovom razgovarao o razmeni studenata iz naučnoistraživačkih oblasti, kao i da su razmatrali mogućnost da se studenti iz Petnice povežu sa najvećim istraživačkim ruskim Dečjim kampom Atek i podvukao da bi to bilo od ogromnog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: