Đurić: Ne dajte da vas iko laže... / VIDEO

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su Beograd i Priština miljama daleko od sporazuma.

Izvor: Beta

Petak, 10.08.2018.

13:28

Đurić: Ne dajte da vas iko laže... / VIDEO
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Međutim, kako je rekao, Srbi će, ako do sporazuma dođe, imati više.

"Ne dajte da vas iko laže da ćemo sprazumom, od kojeg smo miljama daleko, imati manje od onoga što imate. Srbija takvim sporazumom, a mnogo su veće šanse da neće doći, ali ako dođe, Srbi na Kosovu i Metohiji time mogu da imaju samo više", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao da bi Srbija takvim sporazumu imala više teritorija, prava, imovinu, institucionalne moći i finansijske pomoći.

Kako kaže, postoji mnogo napada na Vučića i pokušaj da se reši pitanje KiM.

“Ti isti ljudi koji su ćutali i koji su radili direktno u suprotnosti sa interesima Srbije napadaju jedini, očajnički pokušaj, koji predvodi u ovom trenutku predsednik Vučić. Kažem sa razlogom i sa pravom očajnički pokušaj jer vidite da nema nikoga da podrži pokušaj da nešto za Srbiju izborimo izdejstvujemo na KiM. Neuporedivo lakše bi bilo i Vučiću i svima nama u Vladi da smo kao što su to oni radili, jednostavno ćutali, zabijali glavu u pesak i čekali da prođe vreme. Možda je trebalo i mi da čekamo da dođe neki novi pogrom.“

Inače, Đurić je na konferenciju doneo i mapu na kojoj su zabeležene srpske opštine na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: