Skandal – bogati advokat uhapšen zbog narkotika

Protiv milijardera i advokata Henrija T. Nikolasa III podignuta je optužnica u vezi sa narkoticima pošto je uhapšen sa jednom ženom u Las Vegasu.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

11:37

Skandal – bogati advokat uhapšen zbog narkotika
screenshot

On je uhapšen u utorak u jednom kazino i strip klubu u Las Vegasu, pod sumnjom da je krijumčario heroin, kokain, metamfetamin i ekstazi, rekao je juče za AP policajac Lari Hadfild.

Nikolasov pravni zastupnik Dejvid Česnof rekao je američkoj agenciji da njegov tim vodi sopstvenu istragu i da će se "sa činjenicama suočiti na sudu", a sudska dokumenta pokazuju da je Nikolas pušten bez kaucije da se brani sa slobode.

Nikolas je, kako agencija navodi, bio saosnivač kompanije za izradu čipova Broad korp (Broadcom Corp.) 1991. godine a podneo je ostavku na mesto predsednika i izvršnog direktora 2003. godine.

Protiv njega je 2008. godine podignuta optužnica za narkotike i bezbednosne prevare.

Prva optužnica je odbačena 2009, a druga, za narkotike, 2010. godine.

Ovaj milijarder je advokat žrtava zločina, a finansirao je kampanju u SAD za zakonske mere kojima se žrtvama zločina i članovima njihovih porodica garantuju određena prava.

Takozvana Povelja prava žrtava, "Marsin zakon", dobila je ime po Nikolasovoj sestri Marseli, "Marsi" Nikolas, studentkinji koledža u Kaliforniji koju je bivši momak pratio i ubio 1983. godine.

Agencija podseća da pet država - Kalifornija, Ohajo, Ilinois, Severna i Južna Dakota imaju usvojen Marsin zakon.

Južna Dakota je taj zakon promenila ranije ove godine kako bi policiji i tužilaštvu pomogla da umanji nepredviđene birokratske probleme koje je izazvao.

Nacionalna organizacija koja se zalaže za usvajanje Marsinog zakona saopštila je u četvrtak da je svrha tog zakona "daleko veća od bilo koje osobe".

"Optužbe u medijima ne bi trebalo mešati sa Marsinim zakonom, pokretom za prava žrtava koji je osnovao doktor Nikolas, a koji toliko mnogo žrtava, advokata, zvaničnika i volontera pokušavaju da uvedu širom države", navedeno je u saopštenju.

Henri Nikolas je u četvrtak uhapšen zajedno sa Ešli Fargo.

Hadfild je kazao da se ona suočava sa istim optužbama kao i Nikolas, sudski podaci pokazuju da je i ona puštena bez kaucije da se brani sa slobode, a da je saslušanje zakazano za septembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: