"Uspeli smo da ujedinimo oko zajedničke državne politike“

U K. Mitrovici održan je sastanak direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i generalnog sekretara predsednika Nikole Selakovića s predstavnicima Srpske liste.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.08.2018.

15:36

Foto: Screenshot/Tanjug

"Ne mogu da vam opišem koliku odgovornost osećam kada stanem ovde u Kkosovskoj Mitrovici i svakom drugom mestu na KiM. Danas sam došao da vam kažem da se ponosim vašom izdržljivošću i hrabrošću. Vama, prijatelji iz Srpske liste, posebno želim da se obratim, kao i onim 90 odsto srpskih građana na KiM koji su prepoznali značaj toga se se ujedinimo u teškom trenutku oko politike koja je politka Beograda, Srbije a ne privatna politika bilo kog predstavnika, pojedinca, već zajednička državna politika. Uspeli smo u tome, vi ste uspeli. Uspeli smo da stavimo u ruke Srbije najsnažniji adut u ruke, a to je sloga srpskih predstavnika na Kosovu, sloga naroda. Ne želim da vam govorim koliko bi situacija bila teža da nije tako. Uspeli smo da se u ovom teškom vremenu saberemo i okupimo“, rekao je Marko Đurić.

Predsednik SL Goran Rakić rekao je da je to "istorijski trenutak", jer su Kosovu i Metohiji potrebni mir, prosperitet i sigurnost za generacije koje dolaze.

On je naveo da je pitanje KiM pitanje celog srpskog naroda i dodao da do sada nisu imali kome da se obrate u Beogradu.

"Zato sada poručujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Srpska lista i srpski narod na KiM imaju puno poverenje u njega", kazao je Rakić i pozvao predsednika da nastavi borbu za bolju budućnost Srba u južnoj pokrajini, kao i svim drugim delovima sveta gde Srbi žive.

Sastanak se održavo na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i otvoren je za javnost, a prisutnima će se obratiti i Selaković i Đuri

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: