"Oslobođenim" Hrvatima ipak određen pritvor

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 hrvatskih navijača.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.08.2018.

16:27

Ilustracija: Thinkstock

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje bezbednosti, prilikom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, prenosi Pink.

A u subotu su bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, međutim zadržani su zbog sumnje da su izvršili krivično delo.

Sud im je odredio pritvor, na predlog Drugog osnovnog tužilaštva, zbog opasnosti od bekstva, jer su u pitanju strani državljani, navodi se na sajtu.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novcane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: