Putin: Hrišćanstvo osnova ruske države

Vladimir Putin rekao je da prelazak na hrišćanstvo pre više od 1.000 godina na teritoriji koja je kasnije postala Rusija predstavlja početak formiranja Rusije.

Izvor: B92

Subota, 28.07.2018.

15:49

Putin: Hrišćanstvo osnova ruske države
Foto: Gettyimages

On je to rekao na ceremoniji koja obeležava 1.030. godišnjicu od kada je knez Vladimir, vođa Kijevske Rusije, labavog saveza slovenskih plemena koji su prethodili ruskoj državi, prešao na hrišćanstvo.

Prelazak na hrišćanstvo "početna je tačka za formiranje i razvoj ruske države, iskrenog duhovnog rađanja naših predaka, određivanje našeg identiteta. Identitea, cvetanja nacionalne kulture i obrazovanja", rekao je Putin okupljenom sveštenstvu i vernicima kod velike statue kneza Vladimira ispred Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: