Hotel "Partizan" bio u plamenu, obrušio se krov VIDEO/FOTO

U napuštenom hotelu "Partizan" u Niškoj Banji izbio je požar usled čega se urušio krov. Nakon nekoliko sati vatrogasci su lokalizovali požar. Nema povređenih.

Izvor: B92

Petak, 27.07.2018.

20:50

Hotel
Foto: Dejan Jovanoviæ

Vatrogasne jedinice su i dalje na terenu.

Niška policija je saopštila da je požar lokalizovan u 21.40 h i da nema povređenih.

Vatrogasno-spasilačke jedinice su na terenu gde se vrši dogašivanje požara, dodaje se u saopštenju.

Zasad nije poznato šta je uzrok požara.

"Obrušio se krov hotela i vatrogasci ulažu napore da se ne proširi na donje spratove", rekao je za B92 predsednik opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

Ogroman dim počeo je da kulja sa zadnjeg sprata hotela nešto pre 20 h, a vatrogasci su dva sata gasili požar koji se brzo širio.

Velika vatra koja je bila zahvatila krov hotela, proširila se i na potkrovlje, a novinar "Južnih vesti" sa lica mesta preneo je da su pucali prozori i da je vatra "izbijala" napolje.

Prijava požara primljena je u 19:40, saopštila je policija, nakon čega je obaveštena Uprava za vanredne situacije. Građani su zamoljeni da se udalje, a Parking servis sklanja automobile koji su parkirani u blizini.

Predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović kaže da žrtava nema, ali da je materijalana šteta ogromna.

Prema njegovim rečima, postojala je zabrinutost da se vatra ne proširi na kuće oko hotela ili na šumu iza hotela.

Jovanović je istakao da će se uzrok požara utvrditi nakon istrage koju će sprovesti nadležni organi.

On je ukazao da hotel "Partizan" nije radio 10 godina, da unutra nije bilo nikoga.

"Ove godina bila je raspisana jedna licitacija koja je bila neuspela, pa bismo u nastavku godine očekivali još jednu, odnosno ako ni ona ne bi uspela, direktnu pogodbu za prodaju", dodao je Jovanović.

Hotel “Partizan”, koji je u vlasništvu firme Srbe Ilića, goste nije primio poslednjih 10 godina, a prodaju je krajem februara oglasila Poreska uprava zbog duga za porez koji ima trenutni vlasnik. Početna cena bila je 310 miliona dinara, a novog vlasnika još nije dobio, jer su propale dve licitacije

Početna cena je bila 310 miliona dinara

Od privatizacije do danas, vrata hotela su zatvorena.
Foto: Dejan Jovanoviæ
Foto: Dejan Jovanoviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: