Del Ponte u Banjaluci

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2004.

16:04

Default images
Karla del Ponte ocenila je u Banjaluci da Haško tužilaštvo od RS očekuju rezultate u saradnji sa Tribunalom.

Glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je u Banjaluci da od Republike Srpske očekuje konkretne rezultate u hapšenju haških optužnika.

Del Ponte je navela i da sada očekuje rezultate ne samo u smislu hapšenja onih koji su još na slobodi, "već i u političkoj volji u vladinim strukturama za sve aspekte saradnje: “Od Republike Srpske očekujem rezultate. Saradnja sa RS je do sada bila teška, čak se RS proglašavala sigurnom lukom za one koji beže pred zakonom, ali na osnovu onoga što sam čula, nadam se da smo postigli pravu saradnju i da ćemo pre jula imati konačne rezultate te saradnje”.

 Karla del Ponte je potvrdila i da su joj predstavnici Saveza logoraša Republike Srpske predali obimnu dokumentaciju o postojanju logora za Srbe koje su tokom rata držale muslimanske i hrvatske snage, ali nije želela da saopšti da li će i protiv koga biti podignute nove optužnice za ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: