Bizarno hapšenje Srbina sa poternice Interpola

Crnogorska policija je uhapsila državljanina Srbije P.V. (64) iz Šapca, za kojim je raspisana poternica Interpola zbog služenja sedmogodišnje zatvorske kazne.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.07.2018.

17:43

Bizarno hapšenje Srbina sa poternice Interpola
freeimages.com

Takođe, on je na poternici i zbog vođenja krivičnog procesa zbog ratnih zločina na Kosovu.

U saopštenju se navodi da je Interpol Beograd raspisao poternicu za njim radi izdržavanja sedmogodišnje kazne zatvora zbog trgovine drogom i teške krađe, kao i radi vođenja krivičnog postupka "zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila u saizvršilaštvu".

Sumnja se da je ratni zločin počnio u periodu između 23. marta i 20. juna 1999. godine, u selu Ćuška blizu Peći, tako što je kao jedan od pripadnika paravojne jedinice "Šakali" ubijao i mučio civile albanske nacionalnosti, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "tom prilikom 41 lice lišeno života".

Uhapšen je na teritoriji Opštine Bar, u mestu Utjeha, pošto ga je policija zatekla u vršenju krivičnog dela nezakonit ribolov, kada je, kako se navodi, dao policajcima lažne lične podatke.

Uhapšeni će zbog Interpolove poternice biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: