"Neću odustati od pravde, hvala Srbiji"

Za masakr u Starom Grackom ni posle 19 godina niko nije odgovarao.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

14:52

Foto: Gettyimages

Slavica Popović iz Gračanice, koja je 23. jula 1999. izgubila brata, oca i dva strica, kaže da ona i njena porodica nikad neće odustati od pravde.

"Dok sam živa neću odustati", rekla je Popović za Radio Televiziju Gračanica podsetivši da je Euleks prošle godine obustavio istragu o ubistvu 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko. Istovremeno, Popović je zahvalila, između ostalog, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću i predsedniku Odbora za KiM Milovanu Drecunu za podršku koju pružaju porodicama stradalih i za to što ne zaboravljaju zločine nad Srbima.

"Goraždevac, Niš ekspres, ubistva u Orahovcu, novinari... Sada je drugačije, mnogo se češće pominje", primetila je ona.

Popović je dodala da sutra neće biti na parastosu žrtvama u Starom Grackom, već da će obeležavanju godišnjice prisustvovati u Spomen sobi u Beogradu.

"Godinama tražim pravdu za svoje najmilije, koji su tog dana otišli u žetvu sa rođacima, komšijama i niko se živ nije vratio. Obratila sam se svim nadležim institucijama da se pronađu počinioci tog monstrouznog zločina i dobijala negativne odgovore. Sada jedino verujem državi Srbiji, koja je uz nas i podržava da istrajemo u traženju pravde", rekla je Popović, navodi Radio Televizija Gračanica.

Ranije danas, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić je, povodom 19. godišnjice mučkog ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, saopštio da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni.

U večernjim satima u polju pored sela Staro Gracko, nedaleko od Lipljana, 23. jula 1999. godine ubijeno je 14 Srba, meštana tog sela, dok su sakupljali žito. Ovaj zločin nikada nije rasvetljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: