Tramp: Iran je u krizi, posle moje odluke

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je Iran u krizi posle američkog povlačenja iz nuklearnog sporazuma i da SAD podržavaju proteste u Iranu.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 17.07.2018.

09:43

Tramp: Iran je u krizi, posle moje odluke
Getty Images

"Neredi su u svim gradovima (Iran), a inflacija raste", rekao je kasno sinoć Tramp u intervjuu za Foks njuz i dodao da iranske vlasti ne žele da njihov narod zna da imaju podršku SAD.

Tramp je rekao da su protesti u Iranu počeli kada je on u maju saopštio da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma sa Iranom koji su 2015. godine potpisale šest velike sile - SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Kina.

"Protesti su širom zemlje kao i neredi koji su izbili posle američkog polvačenja iz sporazuma. Videćemo šta će biti", rekao je Tramp američkoj televiziji posle prvog bilateralnog sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Helsiniku.

Američko povlačenje iz nuklearnog sporazuma i najava o povratku sankcija Iranu doveli su do slabljenja iranske valute kao i proteste Iranaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: