Vanredna situacija u selima oko Požege zbog nevremena

Jako nevreme pogodilo je područje Požege, a predsednik opštine Milan Božić rekao je da će zasedati Štab kako bi proglasili vanrednu situaciju u četiri sela.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.07.2018.

10:16

Vanredna situacija u selima oko Požege zbog nevremena
Foto: Screenshot/RTS

Najviše je pogođeno selo Gorobilje, gde je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru.

"Najgore su prošla sela u južnom delu opštine, Rasna, Visibabe, deo Milićevog sela, Pilatovići i Prilipac. Voda je odnela sve podasipane puteve, tako da su neki zaseoci ostali nepristupačni, gde ima i nepokretnih ljudi. Zemlja i rizla su završile i na magistralnom putu Požega-Arilje, zbog čega je kretanje na putu sinoć bilo otežano. Jutros je on već prohodan. Od količine padavina i reka Đetinja je kod sela Gorobilje, napustila svoje korito, ali na sreću se posle sat i po povukla”, rekao je Božić za Glas zapadne Srbije.

Nevremenom je pogođeno i selo Virova u opštini Arilje gde je pričinjena velika materijalna šteta.

“Uništeni su svi putevi, a voda je prodrla i u mnoga domaćinstva. Izašli smo danas na teren kako bi utvrdili da li možemo da propravimo i saniramo štetu redovnim snagama ili pak ćemo morati vanrednim”, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Arilje Zoran Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: