"Putin je okupator, ako mu Tramp učini ustupke..."

Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je, povodom samita Donalda Trampa i Vladimira Putina 16. jula,da bi bilo šokantno ukoliko bi Tramp učinio ustupke Putinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

18:45

Foto: Gettyimages

AP prenosi da je Duda, upitan da li ga brine da bi sastanak Putin-Tramp mogao da ima negativne posledice po Poljsku, kazao da očekuje da Tramp nastavi s američkom politikom podrške Varšavi.

"Bilo bi zaista šokatno ukoliko bi se ispostavilo da bi on (Tramp) povukao iz strategije obezbeđivanja ovog dela sveta. I bilo bi šokantno ukoliko bi on (Tramp) učinio bilo kakve ustupke Vladimiru Putinu, posebno imajući u vidu to šta Rusija čini u Ukrajini. On (Putin) je okupator, agresor", kazao je Duda.

AP navodi da je poljski predsednik umanjio težinu podela između Trampa i drugih lidera država članica NATO na danas završenom dvodnevnom samitu u Briselu, rekavši da je za Poljsku važno da se došlo do nove posvećenosti obezbeđivanju regiona koji se nalazi blizu Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: