Da li je Putin pretnja? Tramp: Ne, imamo NATO

Nakon samita NATO u Briselu, američki predsednik izjavio da mu Vladimir Putin ne predstavlja pretnju. "Imamo NATO", dodao je on.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

13:44

Da li je Putin pretnja? Tramp: Ne, imamo NATO
Foto: Tanjug/AP

Odgovarajući na pitanja medija, Donald Tramp je izjavio da je Rusija konkurent, a ne neprijatelj. Rojters prenosi da je Tramp još jednom kazao da bi samit sa Putinom mogao da bude najlakši u nizi sastanaka tokom aktuelnog putovanja po Evropi.

Novinari su američkog predsednika upitali da li Putin predstavlja pretnju. "Ne bih želeo da on to bude i zato imamo NATO. On je takmičar. Da li mi je neprijatelj? Nije mi neprijatelj... Nadam se da će možda jednog dana biti prijatelj. Jednostavno ga ne poznajem dovoljno dobro", kazao je Tramp po okončanju samita Alijanse.

Navodi se da je Tramp najavio da će tokom razgovora sa Putinom pokrenuti pitanja kontrole naoružanja, produženja novog sporazuma "Start" o atomskom oružju i ruskog kršenja sporazuma nuklearnim snagama srednjeg dometa.

"Idemo na taj sastanak ne očekujući previše. Želimo da se upoznamo sa Sirijom. Pričaćemo i ononome što svi želite da pričamo, o mešanju u izbore... Pričaćemo o Ukrajini", poručio je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: