Nemačka, Italija i Austrija za zaštitu spoljnih granica

Ministri unutrašnjih poslova Nemačke, Italije i Austrije izneli čvrst stav o pitanjima migracije i rekli da Evropa treba da zaštiti svoje spoljne granice.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

12:07

Nemačka, Italija i Austrija za zaštitu spoljnih granica
Ilustracija: Getty Images

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer razgovarao je sa kolegama ministrima iz Austrije i Italije, Herbertom Kiklom i Mateom Salvinijem, uoči šireg sastanka ministara unutrašnjih poslova Evropske unije.

Kikl je rekao da grupa želi da "pošalje jasnu poruku svetu, posebno krijumčarima ljudi, da u budućnosti neće biti moguće i ne bi trebalo da bude moguće kročiti na evropsko tlo ako nemate pravo na zaštitu".

Zehofer je rekao da ministri, koji su svi tvrdog stava po pitanju migracije, traže evropska rešenja, ali i da svaki od njih trojice "zna da će to biti herkulovski podvig".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: