DS: Obijanje stana novinarke pokazna vežba zastrašivanja

Potpredsednica DS Dragana Rakić ocenila da je neverovatno da policija ni posle godinu dana nije otkrila ko je obio stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

10:50

DS: Obijanje stana novinarke pokazna vežba zastrašivanja

Takođe je, kako dodaje, neverovatno i da policija tužilaštvu nije dostavila nijedan dokument u vezi sa tim slučajem.

"Slučaj Dragane Pećo jeste pokazna vežba svakom novinaru koji časno i pošteno radi svoj posao šta može da mu se desi ukoliko krene da postavlja nezgodna pitanja na koja režim Aleksandra Vučića nema odgovor", navela je Rakićeva u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila da je od početka bilo jasno da je u pitanju klasično zastrašivanje novinara koji se bavi temama koje zadiru u nešto što je problem za aktuelnu vlast.

"Zastrašivanje ljudi, bilo da su oni novinari, opozicioni političari, ili samo gradjani koji misle drugačije od političke većine, postalo je naša svakodnevica u ovom nevremenu SNS diktature. Problem je što se navikavamo na ogromnu količnu nasilja koje nas zapljuskuje sa svih strana i što niko i ne očekuje da će slučaj Dragane Pećo biti rešen", dodala je ona.

Nepoznate osobe upale su u julu 2017. godine u stan novinarke Mreže za istraživanje kriminala i korpcije Dragane Pećo i ispreturale joj stvari a prema njenim rečima, ništa od vrednosti nije uzeto iz tog stana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: