"Hapšenja su pritisak da Srbi prihvate Vojsku Kosova"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da nedavno hapšenje Srba kod Gnjilana predstavlja pritisak na Srbe da prihvate formiranje Vojske Kosova.

Izvor: Prva

Četvrtak, 12.07.2018.

09:28

Ilustracija: Thinkstock

Stefanović je za TV Prva ocenio da je to hapšenje pritisak na Srbe da razmišljalju da li imaju mesta da žive na Kosovu i Metohiji. "Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji ne žele formiranje Vojske Kosova ili bilo kojih struktura koje nisu predviđene međunarodnim propisima ni rezolucijom UN", rekao je on.

Stefanović je istakao da na napade i hapšenje Srba na Kosovu nema reakcije međunarodne zajednice i da oni uglavnom pozivaju obe strane na normalizaciju.

"Ja ne znam šta je to srpski narod ili naša pregovaračka pozicija uradila loše da bi nas pozivali, umesto da se oštro osudi hapšenje Srba i izazivanje straha među ljudima", izjavio je ministar.

On je ocenio da je sada jasno ko ne želi i ko pokušava da blokira pregovore Beograda i Prištine.

Prema nejgovim rečima, srpska strana čini sve da se normalizuje život na Kosovu, dok prištinska strana pokušava sve "od provokacija do blokade pregovora, da ne bi ispunila ključne stvari iz Briselskog sporazuma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: