Nova runda: Vučić i Tači u Briselu 18. jula

Nova runda dijaloga Aleksandra Vučića i Hašima Tačija održaće se u sredu 18. jula, saopšteno je u Briselu, saznaje TV Prva.

Izvor: Beta, RTS

Četvrtak, 12.07.2018.

09:02

Nova runda: Vučić i Tači u Briselu 18. jula
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Takođe, TV Prva saznaje i da će se Vučić, dan ranije, u Parizu sastati s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Nova runda dijaloga potvrđena je i iz Brisela.

"Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini sastaće se 18. jula sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem", saopštila je danas portparolka ;šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič.

Mogerini će sa Vučićem i Tačijem razmotriti napredak u razgovorima o sporazumu o normalizaciji odnosa, kao i plan u vezi sa sledećim koracima i sastancima, kako bi se osiguralo da se rad obe strane nastavi intenzivnim tempom.

Poslednji sastanak Vučića i Tačija bio je 15. juna u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: