Stoltenberg je danas rekao nešto sasvim suprotno od svih?

Uoči samita NATO članica u Briselu, generalni sekretar te alijanse izjavio je da Rusija ne bi trebalo da bude izolovana zbog aneksije Krima.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

13:44

Stoltenberg je danas rekao nešto sasvim suprotno od svih?
Getty Images

Naime, kako prenosi Sputnjik internešenel, Jens Stoltenberg je istako da kakvi god problemi da postoje na relaciji Moskva-NATO oni ne bi smeli da posluže kao povod za izolaciju Rusije.

Iako NATO ne priznaje rusku aneksiju Krima, Stoltenberg je danas rekao nešto sasvim suprotno - on smatra da Rusija zbog toga ne bi trebalo da bude izolovana.

"Ne priznajemo ankesiju Krima, ne priznajemo rusku propagandu, sajber akcije, uplitanje u izbore, a videli smo i incident u Salzberiju. Ali, ja ne smatram da bi to trebalo da budu argumenti da se Rusija izoluje", kazao je Stoltenberg.

"Rusija je naš sused, neće otići nigde, i potreban nam je dijalog s Rusijom", dodao je Stoltenberg, koji je nešto ranije danas izjavio da, čak i da se ne postignenapredak u odnosu prema Rusiji na današnjem samitu nato članica u Briselu, s tom zemljom treba nastaviti dijalog.

Podsetimo, odnosi EU i Rusije su se zaoštrili nakon ruske aneksije ukrajinskog Krima, a od tada diplomatski incidenti se samo nizaju. Poslednji je trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog dvostrukog špijuna u Solsberiju, za koji je Engleska odmah optužila Moskvu i povukla svoje diplomate iz Rusije. Taj potez Velike Britanije pratile su i brojne zemlje EU, ali i Kanade i SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: