Turska policija uhapsila propovednika

Policija u Turskoj uhapsila je kontroverznog islamskog propovednika i izdala naloge za pritvaranje više stotina ljudi poveznih s njim.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

09:15

Turska policija uhapsila propovednika
Foto: Gettyimages

Turska državna agencija Anadolija javila je da je protiv Adnana Oktara i 234 osobe operaciju u Istanbulu i još četiri grada sprovela jedinica policije za finansijski kriminal.

Hapšenja su izvršena zbog navoda o kriminalu, organizovanju kriminalne bande, prevare, ucene i seksualnog zlostavljanja.

Televizija NTV navela je da je Oktar uhapšen u vili u Istanbulu.

Turska agencija za nadzor medija izrekla je u februraru novčane kazne Oktarovoj televizijskoj stanici i suspendovala emitovanje emisije u kojoj je propovednik vodio teološke diskusije okružen glamuroznim ženama poznatim kao "mačići".

Oktar, takođe poznat i po nadimku Harun Jahja, objavio je brojne knjige u kojima promoviše ideje protiv Darvinove teorije evolucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: