"Razmenila sam par reči sa Haradinajem..."

Priština se ponaša sve neodgovornije i agresivnije, ocenila je u Londonu premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.07.2018.

19:15

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Ona je istakla da neodgovorni nastupi Prištine bacaju "ogromnu senku" na današnji samit o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Brnabić je navela da je razmenila "par reči" sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem o današnjem hapšenju petorice Srba na KiM i da mu je rekla da vidi da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju.

"Rekla sam mu da vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. Vidim da ste nastavili s praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija. Nemamo šta da kažemo jedno drugom", rekla je Brnabić. Brnabić je kazala da su "na svu sreću, svih petorica Srba koji su danas uhapšeni, i pušteni".

Premijerka je rekla da "uvek postoji neka senka koja se baca na sve regionalne skupove", kao što je i ovaj u Londonu, ali je poručila da Srbija ostaje posvećena saradnji.

"Ogromnu senku bacaju svi oni neodgovorni nastupi koje Priština ima iz meseca u mesec, kako ide dalje dijalog između Beograda i Prištine", rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da se Priština ponaša sve neodgovornije i sve agresivnije.

"Samo od maja imamo više od 20 incidenata na Kosovu i Metohiji, napada na Srbe, privođenja Srba, krađe imovine srpskih porodica kako bi se njima onemogućio dalji život i bezbedan život na Kosovu i Metohiji. Tako da je to uvek neka senka koja se baca na sve naše regionalne skupove, ali mi kao Srbija nastavljamo da budemo posvećeni saradnji", poručila je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: