Drama s dečacima već "miriše" na film, a tu je i Elon Mask

Drama oko spasavanja 12 tajlandskih dečaka i njihovog trenera nije u potpunosti završena. Rano jutros počela poslednja faza spasavanja četiri dečaka i trenera.

Izvor: B92, index.hr

Utorak, 10.07.2018.

11:10

Drama s dečacima već
Tanjug/AP

Dok ceo svet s nestrpljenjem očekuje da vidi da li je i poslednji dečak izvučen iz poplavljene pećine na severu Tajlanda, u kojoj su se dečaci i njihov fudbalski trener izgubili pre više od dve nedelje, prema navodima stranih agencija ispred pećine već su se pojavili producenti holivudske filmske kompanije.

Kako javlja BBC, u Tajland su već stigli holivudski producenti koji rade na otkupu prava za film o celoj situaciji. Upitani nije li malo prerano ili bezosećajno za tako nešto, predstavnici jednog studija, koji nije imenovan, su poručili da bi, da nisu oni došli, došao neki drugi studio pa zato moraju da rade brzo, preneo je Index.hr.

Takođe, još jedno svetski poznato ime prisutno je u akciji sapasavanja zarobljenih dečaka.

Just got back from Cave 3

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Vlasnik nekoliko kompanija, među kojima je i "Tesla", i inovator Elon Mask, još ranije je ponudio pomoć u spasavanju tajlandskih dečaka. Mask je pripremio malu podmornicu koju je poslao na lokaciju u Tajlandu, za svaki slučaj, ako spasiocima bude potrebna.

Kako piše Gardian tim spasilaca mu je zahvalio ali i ljubazno poručio da ta podmornica ne odgovara uslovima u pećini.

U međuvremenu Mask je podelio na društvenim mrežama video koji pokazuje koliko su teški uslovi u kojima rade spasioci, uz poruku "Upravo se vratio iz pećine 3"

Pročitajte još i:

- CNN: Spašen još jedan dečak iz pećine

- Tajlandske dečake spasavao i Ivan Karadžić: Ta deca su kul

- Dva zarobljena dečaka možda preslaba za izvlačenje /VIDEO

- "Održao je 12 dečaka u životu, ne zaboravite ga"

- U pećini četiri dečaka i trener, moraće još da čekaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: