Đulijani: Ne razumem zašto podržavaju sporazum s Iranom

Rudi Đulijani, blizak saradnik i advokat Donalda Trampa, oštro je kritikovao želju "evropskih demokratija" da očuvaju nuklearni sporazum sa Iranom.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.06.2018.

22:49

Đulijani: Ne razumem zašto podržavaju sporazum s Iranom
Foto: Thinkstock

"Ne mogu da shvatim zašto lideri zapadnih demokratija žele da podrže sporazum, koji će neizbežno proizvesti suludu diktaturu...Zašto žele da oni imaju nuklearno oružje?", upitao je Đulijani, a preneo je AP.

Bivši gradonačelnik Njujorka, koji je sada Trampov lični advokat, obratio se na konferenciji Nacionalnog saveta za otpor Iranu (NCRI) sa sedištem u Parizu, organizacije grupe Iranaca u egzilu koji se protive Islamskoj Republici. Kako je prethodno objavio Rojters, Đulijani je poručio i da će Tramp ugušiti iranske "diktatorske ajatolahe".

On je time nagovestio da je Trampov potez ponovnog uvođenja sankcija Iranu usmeren direktno na promenu tamošnjeg režima, navodi Rojters.

"Sada realno možemo da vidimo kraj režima u Iranu", istakao je Đulijani, ukazujući na nedavne proteste u toj zemlji izazvane krahom valute nakon što se Tramp povukao iz nuklearnog sporazuma sa Iranom postignutim 2015. godine. Trampov saradnik je zaključio da "kada najveća ekonomska sila prestane da posluje sa vama, onda doživite propast...a sankcije postaju sve veće i veće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: