Palo stablo bora u Baru, povređeno dvoje dece

Stablo gotovo šest decenija starog bora, palo je na šušanjsku plažu i tom prilikom je dvoje dece povređeno, preneo je danas portal CDM.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.06.2018.

21:21

Palo stablo bora u Baru, povređeno dvoje dece

Incident se odigrao u četvrtak u popodnevnim satima. Kako Bar info nezvanično saznaje, dečak koji je zadobio teže povrede glave, upućen je u Klinički centar Podgorica na dalje lečenje, a devojčica sa prelomom ruke je zbrinuta u barskoj bolnici.

Povodom ovog događaja, teren su jutros obišli Ninoslava Novović, predstavnica JP "Morsko dobro" za Opštinu Bar, Dragan Đonović i Mira Prentović iz JP "Komunalne delatnosti".

Kako se navodi, danas je orezano i uklonjeno nekoliko oštećenih borova. Ipak, nakon obilaska terena, jednoglasni su u oceni da bi trebalo oformiti tim koji će činiti stručnjaci iz oblasti šumarstva i zaštite bilja, koji bi svako stablo pregledali i tačno utvrdili koje bi dalje korake trebalo preduzeti.

"Pripremamo širi izveštaj koji će biti upućen JP 'Morsko dobro'. I ranije smo ukazivali na neophodnost revitalizacije ovog terena.

Nadamo se da će ovaj problem u najskorije moguće vreme biti rešen", kazala je Novović.

"Verovatno je usled dejstva ranijih nevremena, a potom i visokih temperatura vazduha, došlo je do pucanja stabla. To je Alepski bor (lat.naziv Pinus halepensis) otporan je na jake vetrove, međutim dešava se da raste ukrivo, usled dejstva vetra dominantnog smera. Spolja ne deluje da je bor oštećen, a stablo se bukvalno pocepalo na pola", kazala je Mira Prentović inženjer hortikulture za Radio Bar i Bar info.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: