HRT: Uhapšen komandant logora Manjača

Hrvatska policija uhapsila je na graničnom prelazu Ličko Petrovo Selo Danu Lukaića, navodno osumnjičenog za ratne zločine, javlja HRT.

Izvor: B92

Subota, 30.06.2018.

17:01

HRT: Uhapšen komandant logora Manjača
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Njegovo hapšenje je potvrdio član Predsedništva BiH Mladen Ivanić, koji je prisustvovao komemoraciji za žrtve ustaškog logora Jadovno.

"Obavešten sam o tome malopre. Ovde kao što znate nema telefonske veze, ali smo mi pokrenuli neke aktivnosti drugim putem", rekao je Ivanić novinarima i dodao da će pratiti situaciju.

Po navodima televizije, Lukaić je početkom 1990-ih bio komandant logora Manjača u BiH gde su zatvarani i mučeni Bošnjaci i Hrvati. Navodno je priveden u Zagreb.

U organizaciji Udruženja "Jadovno 1941." iz Banjaluke, u Jadovnom i kod Šaranove jame na Velebitu obeleženo je sećanje na stradale u Drugom svetskom ratu. Program je kasnio dva sata, jer je policija na graničnom prelazu uhapsila Lukaića.

Predsednik udruženja "Jadovno 1941." Dušan Bastašić rekao je da je hrvatska policija smatrala da Lukaića treba privesti, ali da nema informacija o čemu se zapravo radi.

Dodao je da je Lukaić "čestit i pošten čovek", član udruženja, koji godinama učestvuje na komemoracijama u Jadovnom gde je 1941. ubijeno nekoliko desetina hiljada ljudi, uglavnom Srba i Jevreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: