"Nemam nameru da se krijem iza naroda"

Vučić istakao da nema nameru da se krije iza naroda kad je reč o Kosovu, kao što neki tvrde, i dodaje da će građani biti ti koji će odlučiti o budućnosti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.06.2018.

11:34

Tanjug, Dimitrije Goll

Predsednik Srbije je u Kraljevu, na vojnoj vežbi, rekao da nekima smeta kada je rekao da neće da donosi odluku o rešeju za Kosovo i Metohiji, a da ne pita građane, i da su tvrdili da će da ih pita jer se krije iza njih, da ih koristi kao "smokvin list".

"Nisam se nikada krio. Nisam se krio kada smo morali da smanjujemo plate i penzije da bi oporavili zemlju i spasili je od bankrotstva. Nisam se krio i neću kada povećavamo plate i penzije, jer smo ozdravili sistem i pokazali da smo dogovorni i ozbiljni, a ne kao neki pre nas“, objasnio je on.

Vučić je rekao da neće da vodi takvu politiku da ćuti kada neko ruši krstove i crkve, kada neko proglašava nezavisnost, kada Međunarodni sud pravde donosi odluku da je legalno proglašena nezavisnost i to na naš zahtev.

„Ja to neću da radim. Ničeg lepog nema oko Kosova što možemo da dobijemo i ponudimo narodu“, naglasio je on.

Rekao je da će izaći pred narod, koji će doneti odluku o svojoj budućnosti. „Ljudi moraju biti upoznati sa svim posledicama jedne, druge ili treće opcije. Narod treba da kaže šta želi“, istakao je Vučić.

Kazao je da šta god da uradi - smeta nekima. „Pogledajte, jedan dan u Đilasovim i Šolakovim novinama piše da sam kriv što pitam narod, drugi dan stoji a što ne pitam građane, pa onda što nemam odgovor na 'Oluju', ili što prizivam 'Oluju'...Oni nemaju nikakvu politiku, i nemaju nikakav sadržaj sem da se dočepaju vlasti, kradu i pljačkaju, pune svoje džepove. To se neće dogoditi, jer narod voli odgovorne ljude“, uveren je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: