Turska: Pritužbe na neregularnost izbora, vlasti reaguju

Lider glavne turske opozicione partije, Kelam Kiličdaroglu, izjavio je da su se pojavile pritužbe na izborne neregularnosti na jugoistoku zemlje.

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2018.

13:01

Turska: Pritužbe na neregularnost izbora, vlasti reaguju
Foto: Tanjug/AP

Predsednik turske Izborne komisije saopštio da su vlasti preduzele "potrebne inicijative" posle navoda o neregularnostima na biralištima u jugoistočnoj Turskoj.

Sadi Guven, predsednik Izborne komisije, rekao je da su pokrenute "administrativne i krivične" procedure, a Kiličdaroglu je prethodno pozvao zvaničnike zadužene za glasačka mesta da ostanu nepristrasni i da "ne zaborave da su državni službenici, a ne u službi političke partije", prenosi AP.

Na video snimcima koji su danas objavljeni na društvenim mrežama vide se ljudi kako glasaju u velikom broju na biralištu u gradu Surudž, u provinciji Sanlijurfa, gde su četiri osobe ubijene u tuči koja je izbila uoči današnjih parlamentarnih i predsedničkih izbora u Turskoj.

Inače, Turska danas održava veoma značajne izbore, koji bi mogli da učvrste Erdoganovu vlast ili, pak, da ograniče njegove velike političke ambicije.

Birališta su otvorena u 08:00 sati, a biće zatvorena u 17:00 sati po lokalnom vremenu.

Na izborima može da glasa 56 miliona registrovanih birača i svoje listiće ubaci u 180.000 glasačkih kutija širom zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: