Biciklisti se provozali Beogradom

Više od 500 ljudi učestvovalo je u "Narandžastoj biciklističkoj vožnji", s ciljem skretanja pažnje na potrebu za većom upotrebom bicikla kao prevoznog sredstva.

Izvor: Beta

Subota, 23.06.2018.

20:50

Biciklisti se provozali Beogradom
Ilustracija: Thinkstock

Kako su saopštili organizatori, vožnja je počela u 17 časova na Trgu Republike, ruta je bila duga osam kilometra i završila se u Staroj ciglani, a troje najboljih vozača dobilo je bicikle na poklon.

Ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol je naveo da je situacija za bicikliste u Holandiji nekada bila veoma loša, ali da su za manje od 40 godina postali jedna od najboljih zemalja za bicikliste.

On dodaje da u Beogradu pokušavaju da skrenu pažnju na vožnju bicikla u gradu i na korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.

"Pokušavamo da pokažemo da je bicikl za svakoga bez obzira na godine, pol, fizičke predispozicije, životni stil, profesionalno ili amatersko bavljenje sportom, bez obzira na to da li živite u velikom ili malom gradu. Vožnja bicikla je za ljude koji brinu o svom zdravlju i životnoj sredini", rekao je ambasador Holandije.

Direktor festivala "Beograd Velograd" Ralf van der Zijden je rekao da su tradicionalno "obojili" ulice Beograda u narandžasto uz pomoć mnogo biciklista, slaveći holandsku kulturu biciklizma.

Vožnja biciklista ulicama prestonice Srbije održana je peti put u okviru festivala biciklizma "Beograd Velograd", koji organizuju beogradsko društvo "Velograd" i Ambasada Kraljevine Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: