Insajder: Umesto u zatvor – otišao na Svetsko prvenstvo

Drugostepeno veće Apelacionog suda u Beogradu u ponovljenom postupku osudilo je Milana Krasića iz navijačke grupe "Alkatraz" na 14 godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

22:01

Insajder: Umesto u zatvor – otišao na Svetsko prvenstvo
Ilustracija: Thinkstock

On je osuđen zbog ubistva Ivana Perovića iz navijačke grupe Zabranjeni koje se dogodilo 2011. godine, piše Insajder.

“Krasić se, međutim, nalazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kako se može videti na fotografijama objavljenim poslednjih dana na društvenim mrežama i u pojedinim medijima. Uprkos tome što mu se sudi za ubistvo i što je ranije bio u bekstvu, sud mu nije ograničio kretanje. Informacija da je Krasić osuđen u ponovljenom postupku na 14 godina zatvora zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo objavljena je juče na sajtu Apelacionog suda”, navodi se.

Kako se navodi, na održanom pretresu dana 22. maja 2018. godine, sud je doneo presudu kojom je preinačio prvostepenu presudu i okrivljenog Krasića zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvu, u saizvršilaštvu, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

”Po nalaženju Apelacionog suda, nakon svestrane analize svih izvedenih dokaza tokom prvostepenog krivičnog postupka, te nakon ocene izvedenih dokaza na pretresu pred ovim sudom, Apelacioni sud je našao da je nesumnjivo dokazano da je Krasić, a po prethodnom dogovoru sa NN licima sa umišljajem lišio života Ivana Perovića i doveo u opasnost život oštećenog Đ.S“, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba sudu u trećem stepenu čija će odluka tek tada biti pravosnažna, a to će biti i druga odluka suda u trećem stepenu. Insajderu je potvrđeno u Apelacionom sudu da Krasiću sud nije izrekao meru zabrane napuštanja zemlje.

Apelacioni sud, obrazlažući presudu, navodi da je utvrdio šta je prethodilo događaju 22. oktobra 2011. godine, kada je ubijen Ivan Perović.

„Ivan Perović bio je pripadnik navijačke grupe 'Zabranjeni', a Krasić jedan od vođa navijačke grupe 'Alkatraz'. Takođe, nesumnjivo je utvrđeno da je Perović zajedno sa oštećenim Đ.S. i još dvojicom mladića videvši pripadnike navijačke grupe 'Alkatraz' na splavu 'B' iz straha krenuli da se vraćaju kući. Na raskrsnici kod Fontane približio im se automobil marke 'Audi' u kojem se nalazilo najmanje četvoro lica od kojih je, a što je nesumnjivo utvrđeno jedan bio Milan Krasić, koji je sedeo na mestu suvozača i obratio se oštećenima, nakon čega su on i NN lice koje se nalazilo iza njega otvorili vatru iz pištolja i tom prilikom lišili života Ivana Perovića i telesno povredili Đ.S. i time doveli u opasnost živote više lica, budući da su se u neposrednoj blizini nalazila još dva lica, čime je izvršio krivično delo teško ubistvo“ , navodi Apelacioni sud.

Dvadesetogodišnji Ivan Perović ubijen je 22. oktobra 2011. godine u ranim jutarnjim časovima kada je u njega i njegovog prijatelja Đorđa S. pucano iz automobila BMW u pokretu. Prema pisanju medija, Krasić je nakon ubistva pobegao iz zemlje, a uhapšen je u Briselu, u Belgiji, u junu 2012.

Za ovo ubistvo teretili su se Vladimir Maljković, Milan Krasić i Marko Isaković, pripadnici Partizanove navijačke grupe Alkatraz. Početkom 2014. godine Viši sud u Beogradu oslobodio ih je optužbi za ubistvo navijača zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.

Više od tri godine kasnije, u aprilu prošle godine, Apelacioni sud preinačio je prvostepenu oslobađajuću presudu i Milana Krasića, osudio na 15 godina zatvora. Ovom odlukom potvrđena je oslobađajuća presuda u delu koji se odnosi na okrivljene Marka Isakovića i Vladimira Maljkovića, a Krasiću je određen i pritvor.

Šest meseci kasnije trećestepeno veće Apelacionog suda ukinulo je presudu Krasiću i naložio ponovljeno suđenje.

Da je Krasić u Rusiji saznalo se sa fotografije objavljene na društvenim mrežama prethodnih dana.

Pored njega, na fotografiji se vidi i Aleksandar Vidojević, aktuelni vođa navijača Partizana, inače blizak Veljku Belivuku i ubijenom vođi navijača Partizana Aleksandru Stankoviću.

Kako piše portal KRIK, odmah iza Vidojevića sa desne strane, sa kačketom, stoji Boris Karapandžić. On je, kako navode, osuđivan zbog trgovine drogom, držanje oružja, kao i demoliranja kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013.

Na fotografiji se nalazi i Nemanja Srećković koga su novinari KRIK-a prepoznali po tetovaži sa likom Aleksandra Stankovića na levoj mišici. Srećković je, kako navode, bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016, a nije poznato da li je protiv njega vođen ikakav postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: