"Tramp bacio Merkelovoj dve bombone – 'Evo ti, Angela...'"

Predsednik SAD Donald Tramp je tokom samita “velike sedmorke“ u Kanadi bacio nekoliko bombona kancelarki Nemačke Angeli Merkel.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 21.06.2018.

18:52

Getty Images / Matt Cardy / Stringer

To je saopštio televiziji CBS politički analitičar Jen Bremer, a prenosi Sputnjik.

Po Bremerovim rečima, incident se desio pri kraju samita dok su lideri država pokušavali da izvrše pritisak na Trampa da on potpiše zajedničko saopštenje.

Na kraju je Tramp izjavio da pristaje da potpiše dokument.

“Nakon toga on je ustao, stavio ruku u džep sakoa, izvadio dve bombone ’starburst‘, bacio ih na sto i rekao Merkelovoj: ’Evo ti, Angela, da ne kažeš da ti nikad ništa ne dajem‘“, rekao je Bremer, naglasivši da je razgovarao sa mnogim predstavnicima delegacija koje su učestvovale na samitu u Kanadi.

Analitičar nije rekao kakva je bila reakcija Merkelove na incident. Po njegovim rečima, “očigledno“ je da u ovom trenutku dvoje lidera ne poštuju jedno drugo i da se njihovi lični odnosi “urušavaju“.

Na proteklom samitu G7, koji je održan u Kanadi početkom meseca, došlo je do rascepa u jedinstvu država u važnim ekonomskim, političkim, međunarodnim problemima. Predsednik SAD Donald Tramp je ranije napustio sastanak i doveo u pitanje njegov rezultat, izjavivši da SAD neće podržati završno saopštenje G7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: