"Hapšenje srpsko-italijanske narko grupe udarac za mafiju"

Hapšenjem srpsko-italijanske kriminalne grupe, koja se se sumnjiči da je distribuirala kokain u zemljama EU, zadat ozbiljan udarac mafiji, kaže Stefanović.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.06.2018.

09:57

Screenshot/MUP/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je TV Pink istakao da su srpski i italijanski policijaci u toj akciji uhapsili 20 osoba, zaplenili 24 kilograma kokaina, 12 kilograma marihuane, nešto municije, dva pištolja i više vozila.

"Oni su bili povezani sa ciljem da prodajom narkotika ostvare profit. Jednako je važno da se hapse i u Srbiji i u Evropi, zato što ta droga može doći i do naše dece i do bilo kog drugog deteta. Zato je i važno da se dobro saraduje sa drugim službama", istakao je Stefanović.

Dodao je da je akcija bila pažljivo izvedena u saradnji sa italijanskom policijom i naveo da je trajala mesecima kako bi lanac bio prekinut u pravom trenutku, da bi se došlo do organizatora.

"U toj akciji uhapšena su lica koja se sumnjiče za organizaciju najozbiljnijih transporta i prodaje narkotika. Oni su sada u rukama italijanske i naše policije. Na ovaj način zadat je ozbiljan udarac mafiji. Uhapšeni su povezani rodbinski i sa nekim od najvećih mafija Italije", naglasio je ministar.

On je pohvalio ljude iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uprave kriminalisticke policije za koje kaže da su u kratkom periodu uspeli da sa stranim policijskim službama razotkriju i razbiju 13 organizovanih kriminalnih grupa.

"Ti ljudi su se svojski potrudili, ne samo da pokažu da je naša policija efikasna i relevantna na nivou Evrope, vec da zaštite našu zemlju od droge", podvukao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: