Pucnjava u centru Niša, ima ranjenih, uhapšen napadač

Policajac i još tri osobe ranjene su noćas u pucnjavi ispred kafića u centru Niša, na Trgu kralja Milana. Napadač je uhapšen, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2018.

08:14

Pucnjava u centru Niša, ima ranjenih, uhapšen napadač
Foto: B92/Ljiljana Pavloviæ

U Urgentnom centru Kliničkog centra, gde se povređeni nalaze, kažu da niko nije životno ugrožen, i da će policajac i radnik obezbeđenja najverovatnije biti operisani.

Policija u Nišu uhapsili je I.P. (32), koji je oko 02.45 časova na Trgu kralja Milana, ispred jednog ugostiteljskog objekta, iz automatske puške ranio tri osobe, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju, pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I.P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbeđenja (1988) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (1981) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša.

Pripadnici policije, koji su bili u redovnoj patroli nedaleko od kafića na Trgu kralja Milana, odmah su intervenisali. Međutim, dolaskom na lice mesta osumnjičeni I.P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M.M. (1987), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog, navodi se u saopštenju.
Foto: B92/Ljiljana Pavloviæ
Kako se navodi, Hitna pomoć dobila je u 2.50 časova poziv da zbrine policajca ranjenog u vatrenom obračunu, ali su po dolasku na Trg Kralja Milana dobili obaveštenje da je on službenim kolima već odvezen u Urgentni centar a da je potrebno da zbrinu troje povređenih pa su upucene dodatne dve ekipe.

Ekipe Hitne pomoći sa tri saniteta zbrinule su u naredna pola časa troje povređenih koji su u svesnom stanju dovezeni u Klinički centar u Nišu, navodi “Blic“.

"Jedan najteže povređeni imao više ustrelnih rana po telu. On je pogođen sa tri hica u grudi kao i u obe noge. Drugi ranjeni je imao ustrelnu ranu kolena desne noge, a treći jednu manju povredu od rikošeta ili ogrebotinu na desnoj podlaktici. Svima su previjene rane i u svesnom stanju su prevezeni u Klinički centar u Nišu", rečeno je u Hitnoj pomoći.

Kako navodi RTS, napadač je najpre pucao na obezbeđenje kafića a posle toga i na policiju koja je brzo intervenisala.

Prema navodima očevidaca, napadač je izašao iz automobila sa zadnjeg sedišta i na samom ulazu kafića otvorio vatru

Oni navode da je radnik obezbeđenja ranjen pošto je odgurnuo napadača i tada je pogođen u ruku. Napadač je potom ranio policajca prilikom besktva.

Kako B92 nezvanično saznaje, napadač je od ranije poznat policiji.

Uviđaj je još u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: