BG: Dvoje uhapšeno zbog "širenja panike oko vode za piće"

F. J. (42) i B. C. (39) uhapšeni su zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili informaciju da je u Beogradu voda za piće neispravna, saopštila je policija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

20:31

BG: Dvoje uhapšeno zbog
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

U saopštenju MUP-a se navodi da se sumnja da su F. J. i B. C “na društvenim mrežama širili lažnu informaciju da u naredna dva dana vodu u Beogradskom vodovodu ne treba koristiti za piće, jer se u vodu greškom prosuo metan, pun kancerogenih čestica i na taj način izazvali uznemirenost i paniku među građanima”.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kako se navodi, uhapšeni B.C. je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Takođe, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv još šest osoba, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku, piše u saopštenju.

Podsećamo, Beogradom se danas veoma brzo proširila informacija da voda za piće nije ispravna, što su gradske vlasti brzo demantovale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: