Osam članova Saveta Univerziteta u KG podnelo ostavke

Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo je ostavke na te funkcije, potvrdio je agenciji Beta rektor tog Univerziteta Nebojša Arsenijević.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.06.2018.

19:03

Osam članova Saveta Univerziteta u KG podnelo ostavke

Savet ima 19 članova. Sednica Saveta zakazana je za ponedeljak 18. juna. Savet je pozvao ministra prosvete i premijerku Anu Brnabić da prisustvuju.

Na toj sednici trebalo bi da se razmotri rešenje ministra o smeni Arsenijevića i ukidanju doktorske titule njegovom sinu Aleksandru.

Taj Univerzitet opet je došao u žižu jvnosti zbog afere sa rektorom Arsenijevićem.

Dosadašnja članica Saveta profesorka Pravnog fakulteta Snežana Soković potvrdila je agenciji Beta da je juče podnela ostavku, ali nije želela da komentariše razloge za to.

Nezvanično se saznaje da su ostavke podneli i Aleksandar Paunović i Vidan Papić, Vladimir Polomac, Nikola Makojević, Slaviša Šalinić.

Arsenijević je kazao da je bilo pritisaka na članove Saveta i da su im nuđene "tipske ostavke".

On je rekao da je Upravnom sudu podneo prijavu za obustavu izvršenja rešenja koje je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izdao povodom smene Arsenijevića.

Savet je ove godine dva puta odbio da razreši dužnosti rektora Nebojšu Arsenijevića i da poništi javnu ispravu o stečenom zvanju ili nazivu doktor nauka njegovom sinu Aleksandru Arsenijeviću.

Glavni razlozi za smenjivanje Arsenijevića su nezakonit doktorat njegovog sina Aleksandra, jer je doktorske studije upisao, a da nije završio fakultet, i rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o smenjivanju Arsenijevića. Kao razlog se navodi i to što organi Univerziteta i Medicinskog fakulteta nisu postupali po preporukama ministarstva i Agencije.

Mediji su ranije pisali da je Arsenijeviću "pripisano bahato ponašanje, mahinacije, rodjačko zapošljavanje", da je "sredio" sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, a Agencija za borbu protiv korupcije predložila je njegovo smenjivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: