Brnabićeva: Vučić se bori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže više od 80 odsto svog vremena u nalaženje kompromisa za KiM, izjavila premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.06.2018.

12:13

Brnabićeva: Vučić se bori
Tanjug, Tanja Valiæ

"Za kompromis je potrebno najmanje dvoje, međutim sada je to više činilaca. Ljudi u Prištini su rekli da nemaju svoju spoljnu politiku, već da je to za njih spoljna politika SAD-a", rekla je Brnabić.

Kaže da je upravo iz tog razloga ukazala da je potrebno razgovarati i sa partnerima iz SAD-a o tome kakav je dugoročan kompromis potreban, kao i sa kolegama iz Brisela, koji garantuju Briselski sporazum, koji više od pet godina nije implementiran, navela je Brnabić.

Kada je Brisel pritisnuo Prištinu da implementira Briselski sporazum u delu za Zajednicu sprskih opština, onda su, kaže, počeli da pričaju da ZSO nije važna i da ćemo da gubimo vreme.

"To tako ne može. Imate Srbiju i predsednika koji ulaže ogromne napore i hrabrost da izadje iz zone komfora da bismo mi pokazali da je Srbija spremna na komprmis", rekla je Brnabić.

Tako je odgovorila na pitanje novinara da li smatra da će pritisak na Beograd po pitanju rešavanja kosovskog pitanja biti pojačan, a proces ubrzam, s obzirom na ubrzan proces rešavanja odnosa izmedju Grčke i Makedonije i BiH i Republike Srpske.

Ipak, premijerka je poručila da ukoliko nemamo drugu stranu koja je dovoljno odgovorna da implementira ono što je potpisala, onda se neće razgovarati ni o drugim pitanjima.

Brnabić je rekla i da veruje da će to biti teški razgovori u budućnosti, sve teži, dok se briselski sporauzm ne implementira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: