Novinarska udruženja traže da se Cvetković hitno nađe

Policija mora da preduzme najintenzivniju potragu za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem iz Bele Crkve, zatražila su dva novinarska udruženja.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.06.2018.

12:10

Novinarska udruženja traže da se Cvetković hitno nađe

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatraju da nestanak Cvetkovića mora najozbiljnije da zabrine ne samo policiju Bele Crkve već i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, jer se novinar proteklih godina više puta žalio da mu prete iz političko-kriminogenih krugova.

Povodom nestanka Cvetkovića, NUNS i NDNV su ukazali da je krajem 2016. potpisan Sporazum o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara između MUP Srbije, Republičkog javnog tužilaštva i sedam novinarskih i medijskih udruženja sa ciljem da se uspostavi efikasnija krivično-pravna zaštita novinara.

Novinar Stefan Cvetković nestao je sinoć, pronađen je njegov automobil sa uljučenim motorom, a očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen njegov ručni sat s pokidanom narukvicom. Cvetković nije odgovarao ni na jedan broj telefona.

Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on je u poslednje vreme bavio ostetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Oglasio se i UNS

I Udruženje novinara Srbije apelovalo je na policiju da što pre pronađe novinara iz Bele Crkve. UNS je u saopštenju naveo da se Cvetković, koji je između ostalog, istraživao okolnosti vezane za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, "više puta žalio da mu prete političko-tajkunski moćnici".

"On je maja ove godine naveo i da je bio zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, zbog toga što je, kako je rekao, radio na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića a prošle godine je zbog uvrede i neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tudjeg sp

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: