Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, da bi uverio građane da je voda za piće ispravna, nakon širenja panike na društvenim mrežama, popio času česmovače.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

11:32

Voda je dobra, a da bi to dokazao Vesić je uzeo čašu VIDEO
Screenshot Tanjug

Naime, Vesić je održao konferenciju za medije, nakon što se društvenim mrežama poput munje proširila vest da je voda za piće u Beogradu neispravna, odnosno da je kontaminirana metanom. To je, sudeći prema društvenim mrežama, izazvalo paniku među Beograđanima.

Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" odmah je jutros saopšteno da je voda u Beogradu u potpunosti ispravna za piće, a šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić istakla je da analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu u preteklim danima.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da su podnete krivične prijave protiv ljudi koji su širili lažnu vest o neispravnosti kvaliteta vode u glavnom gradu. "Svako širenje lažnih vesti je krivčno delo, mi smo još jutros prijavili ove ljude policiji - Odeljenju za visokotehnološki kriminal i očekujemo da oni budu pronađeni i procesuirani", rekao je Vesić.

Da bi dokazao Beograđanima da nema mesta za paniku najpre je, pred novinarima, iz bokala sipao u čašu vodu iz česme, a potom se sa novinarima uputio do toaleta gradske skupštine, gde je opet popio čašu vode natočene iz česme nad lavaboom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: